Plusleerkracht De Witte Vlinder 

Wij zijn op zoek naar een plusleerkracht (0,6 - 1,0 fte)

 

Sta je stevig in je schoenen, houd je van uitdagingen en denk je in kansen?  Ben je een ervaren leerkracht en word je blij van bouwen aan goed onderwijs? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij De Witte Vlinder is het, gezien de fase waarin we zitten, noodzakelijk dat we werken met talentvolle medewerkers die zich uitgedaagd voelen om bij te dragen aan onze gezamenlijke ambities. De Witte Vlinder heeft afgelopen jaar het predicaat zeer zwak gekregen. We zijn met plezier en met volle kracht bezig om ons onderwijs verder te verbreden en te verbeteren. 

Dat vraagt veel van ons, maar met elkaar maken we behoorlijk wat meters!
Op onze beurt zorgen we ervoor dat jij jezelf mag ontwikkelen, dat je talenten optimaal worden benut en dat je kunt leren van en met je collega’s. Daar wordt niet alleen het onderwijs nog beter van, ook jouw werkgeluk wordt erdoor vergroot. We hebben een boost gegeven aan het uitvoeren van onze missie en visie.

 Wij bieden een boeiende en uitdagende baan op een OAB-school. Je komt te werken in een team dat onderweg is naar het werken in een professionele leergemeenschap (PLG) en dat onderzoekt hoe ze het beste Verlengde Leertijd vorm kunnen geven. 

Typisch de Witte Vlinder

De Witte Vlinder telt 123 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. De meeste kinderen komen uit de wijk Geitenkamp. De diversiteit aan achtergronden van onze kinderen, mede bepaald door de kinderen uit de nieuwkomersgroepen, moet een rijke speel-leeromgeving gaan opleveren. De kansen die onze kinderen in de samenleving krijgen nemen toe naarmate ze beter opgeleid zijn. Daarom stellen we hoge verwachtingen aan onze leerlingen. Kennisoverdracht zien we als één van onze hoofdtaken. We leggen veel nadruk op het reken-, taal- en leesonderwijs, maar zijn ook bezig om ons aanbod te verbreden. 

Onze ambitie is om met de inzet van een verlengde schooldag een integrale samenwerking te realiseren tussen onderwijs-, zorg- en welzijnsvoorzieningen.  Hierdoor worden de ontwikkelingskansen van kinderen en hun ouders ook verder verbeterd, zowel op school als in het gezin en in de vrije tijd.

De school die wij voor ogen hebben is van en voor de wijk en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in van de buurt en de wijk. Op weg naar PLG is het noodzakelijk dat je het logisch vindt om kennis te delen, feedback te geven en te ontvangen, te reflecteren en dat je werkt vanuit een onderzoekende houding. 

Samenwerken, denken en leren staan centraal in de school. 

Wie zoeken wij? 

 • Je bent in het bezit van je Pabo-diploma; 
 • Je hebt hart voor het kind en wilt hard wil werken om de midden- en bovenbouwgroepen en de school een stap verder te helpen; 
 • Je bent een leerkracht die wil blijven ontwikkelen in het vak;
 • Je weet goed relatie op te bouwen, maar biedt tegelijkertijd ook veel structuur. Je bent een echte teamspeler;
 • Je bent flexibel inzetbaar: je kunt en wilt zowel in de groep werken als met groepjes leerlingen;
 • Je vindt dat ieder kind alles kan leren! 

Wij bieden: 

 • Je krijgt de ondersteuning die je nodig hebt omdat we willen dat het lukt;
 • De aanstelling is in tijdelijke dienst tot en met 31 juli 2023, met bij goed functioneren uitzicht op een vast contract.
 • Het salaris is conform schaal LB CAO PO, min €3002,- tot een max. €4573,-. 
 • De Witte Vlinder is onderdeel van Flores, waar je onbeperkt toegang hebt tot het aanbod van onze eigen academie; 
 • Enthousiaste en fijne collega’s die samen de schouders zetten onder de verdere ontwikkeling van het onderwijs. Dat maakt dat er een hele fijne sfeer heerst in onze school.

Inlichtingen en sollicitatie:

De vacature staat open tot er een geschikte kandidaat is gevonden; bij gebleken geschiktheid zal er direct een gesprek worden ingepland. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Ilonka Waterloo (directeur a.i.) via 06 14 64 39 31 of met Karin Helsen (adjunct- directeur) via 06 26 86 84 13. Meer informatie over de school vind je op de website: www.bsdewittevlinder.nl.

 

Acties