Adviseur Facilitair Nieuwbouw (0,8fte)

Voor Flores Onderwijs zijn wij op zoek naar een:

Adviseur Nieuwbouw 0,8 fte

 

Wie zijn wij?

Flores Onderwijs zet zich in om met goed, passend en eigentijds onderwijs alle kinderen in Arnhem en omstreken gelijke kansen te bieden. Help jij mee door de juiste leeromgeving te creëren?  De 34 scholen binnen van FLores worden ondersteund door de gemeenschappelijke sta in het Flores Service Center. Voor de afdeling bedrijfsvoering zoeken we een kundig en enthousiaste collega. 

Het team bestaat uit 5 collega’s: de manager bedrijfsvoering, de coördinator samenwoonscholen, de medewerker bedrijfsvoering, een adviseur Onderhoud en een externe strategische huisvestingsadviseur. Op basis van het integraal huisvestingsplan (IHP) hebben we samen met de gemeente mooie plannen om de komende periode nieuwbouw of duurzame renovatie  voor onze scholen te realiseren.  

 

Wat houdt de functie in? 

Je wordt bevraagd op jouw expertisegebied, nieuwbouw. De komende jaren komen er vanuit het IHP een fors aantal projecten aan waarvan er minimaal 2 tegelijkertijd actief zijn. Jij  verbindt de losse eindjes en zet daarmee de samenwerking tussen betrokken partijen in gang en stimuleert ook de voortgang en ontwikkeling in de verschillende projectenen. Je hebt daardoor veelvuldig contact met onze bestuurder, de  directeuren, architecten, ambtenaren bij de gemeente(s) en bent in staat de belangen te behartigen van alle partijen zonder het Flores standpunt uit het oog te verliezen.

Jij geeft invulling aan de plannen, conform de richtlijnen, procedures en wet- en regelgeving en continu in afstemming met in- en externe samenwerkingspartners. Jouw belangrijkste taak: het adviseren van de manager bedrijfsvoering op het gebied van alle (nieuw)bouw en coördineren van de bouw- en nieuwbouw activiteiten.

Een school is namelijk niet zomaar een gebouw! De schoolgebouwen veranderen. Elke school heeft een eigen uitstraling, passend bij de eigen wijk. Er moet worden voldaan aan duurzaamheid, er zijn  veel nieuwe technieken en ook de sociale infrastructuur en kind-behoefte zijn belangrijk. Je levert een constructieve bijdrage bij het doorontwerpen en calculeren van zowel nieuwbouw als bestaande onderwerpen om zo perfect af te kunnen stemmen op de wensen en behoeften van de school.  Dat doe je op basis van data (meerjarige leerlingaantallen) door deze door te vertalen naar bouwactiviteiten. Er zijn veel factoren van invloed op het succesvol bouwen en beheren van een school, dat is nou precies waar jij goed in bent ! Het beïnvloeden van die factoren. 

Over welke kennis en vaardigheden beschik jij? :

Je beschikt over aantoonbare (specialistische) kennis en ervaring op het gebied van huisvesting in het onderwijs. Je denkt strategisch, weet wat de handelingen die je vandaag doet in de toekomst gaan betekenen. Met die gedachte in het achterhoofd  zet je ideeën om in concrete plannen en adviezen, of het nu gaat om nieuwbouw, verbouw of onderhoud. 

Je inventariseert, analyseert en formuleert de initiatieven tot een concreet advies aan de manager Bedrijfsvoering en vertaalt dit na akkoord in een uitvoeringsplan. Als netwerker beschik je over een gezonde dosis overtuigingskracht en vind je het leuk om je te bewegen op een uitdagend stakeholders veld.  Je werkt en denkt op HBO-niveau en beschikt bij voorkeur over een HTS opleiding Bouwkunde of vergelijkbaar. Veel van de projecten lopen simultaan daarom ben je een kei in prioriteiten stellen zodat alle projecten conform plan worden opgeleverd. Het is geen 9-5 kantoorfunctie, je bent regelmatig op pad terwijl je  blijft afstemmen met  je collega’s op het FSC.

Ervaring in de onderwijssector met verstand van bouw en inrichting op basis van onderwijskundige visies van scholen is noodzakelijk om deze functie goed te kunnen vervullen.

 

Wij bieden jou:

Een uitdagende, dynamische werkomgeving ! Een baan in een professioneel team dat service hoog in het vaandel heeft. Jij kunt met jouw werkzaamheden bijdragen aan “elk kind kan alles leren” door te zorgen voor een goede leeromgeving op school. Omdat we nog volop in ontwikkeling zijn en ambitieus, vinden wij professionele en persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk, jij kunt bij ons jouw ambities waarmaken. Het betreft een functie van 0,8 fte voor de duur van 1 jaar, die bij goed functioneren en voldoende formatieve ruimte wordt omgezet naar een vast dienstverband. De functie van adviseur Nieuwbouw is gewaardeerd in schaal 10 (€2516-4171). 

 

Procedure

Ben je enthousiast over onze organisatie en deze functie? Reageer dan via onze website. Gezien de corona perikelen behoort het tot de mogelijkheden dat  een van de gesprekken via een hangout plaatsvindt. Voor meer informatie over deze vacature kun je terecht op onze websites www.floresonderwijs.nl of www.werkenbijfloresonderwijs.nl. Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Petra Versluis, Manager Bedrijfsvoering, 026-7600994.